Mindfulness training voor kids

            

   

Mindfulness training voor kids!

Bij deze training leren kinderen hun emoties begrijpen en accepteren doormiddel van oefeningen op een speelse en leuke manier.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent letterlijk aandachtig of opmerkzaam. De mindfulness is: met je aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je daar een oordeel over hebt. Misschien herken je deze gedachten: ‘ik kan het niet’, ‘ik leer dit nooit’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik doe nooit iets goed’ of ‘waarom overkomt mij dit altijd’.

Wat leer je met mindfulness?

Met mindfulness leer je om dit soort gedachten niet als waarheid te zien, maar enkel als gedachten. Zo leer je jouw gedachten te accepteren zoals ze zijn en weet je dat ze ook weer verdwijnen. Als je weet hoe je jouw aandacht kunt sturen, kun je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Met mindfulness leer je je makkelijker te concentreren en te ontspannen en wordt je geest rustiger.

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur. Je kunt deze training volgen in een groepje of individueel.

Oefeningen die we doen tijdens de training zijn bijvoorbeeld: meditaties, creatieve oefeningen, zintuigelijke oefeningen, mindfull bewegen, ademoefeningen en nog veel meer!

Wilt u meer informatie over deze training? Neem vrijblijvend contact op!