Mindfulness training voor kids

            

   

Gunt u uw kind minder piekeren, stress en meer rust? Zou u willen dat het makkelijker met lastige situaties en emoties omgaat en een groter aanpassingsvermogen heeft? Dat het vriendelijker is voor zichzelf en zich beter kan concentreren? Dan is Mindfulness wat voor hem/ haar!!

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent letterlijk aandachtig of opmerkzaam. De mindfulness is: met je aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je daar een oordeel over hebt. Misschien herken je deze gedachten: ‘ik kan het niet’, ‘ik leer dit nooit’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik doe nooit iets goed’ of ‘waarom overkomt mij dit altijd’.

Wat leer je met mindfulness?

Met mindfulness leer je om dit soort gedachten niet als waarheid te zien, maar enkel als gedachten. Zo leer je jouw gedachten te accepteren zoals ze zijn en weet je dat ze ook weer verdwijnen. Als je weet hoe je jouw aandacht kunt sturen, kun je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Met mindfulness leer je je makkelijker te concentreren en te ontspannen en wordt je geest rustiger.

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan goed helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur.

De training vindt plaats bij Coachpraktijk Deb, Nieuwenhoven 1 Halsteren.

Wilt u meer informatie over deze training? info@coachpraktijkdeb.nl/ 06-51229813